Dom i Wnętrze

Kominki gazowe w hotelach i restauracjach

Kominki gazowe w hotelach i restauracjach

Coraz więcej miejsc rekreacyjnych w grupie hotelowej i restauracyjnej decyduje się na urozmaicenie swoich wnętrz, poprzez mile widziane przez gości kominki. Jednocześnie właściciele hoteli i eleganckich punktów gastronomicznych dbają o bezpieczeństwo i dobry klimat dla swoich gości, więc nie wyobrażają sobie kominka tradycyjnego, zostawiającego charakterystyczne zapachy, wydzielającego dym czy sadzę. W tym przypadku idealną opcją okazują się kominki gazowe!

Zalety kominka gazowego w hotelowym lobby

Kominki opalane gazem stały się pierwszym wyborem, na który decyduje się dzisiaj wielu właściciel zarówno dużych, reprezentacyjnych hoteli, jak i klimatycznych pensjonatów. Szczególną popularnością cieszą się one w punktach noclegowych zlokalizowanych w górach, przy ośrodkach narciarskich, gdzie dla gości możliwość posiedzenia po nartach czy po górskich spacerach przy kominku, jest niezwykle atrakcyjna. Kominki gazowe, o których można więcej poczytać np. na stronie https://just-home.com.pl są więc odpowiedzią na to, by zrealizować marzenia gości i sprawić, że będą do nas częściej wracali, ale i stanowią szereg korzyści dla samych właścicieli ośrodków turystycznych. Nie wymagają one gromadzenia drewna na opał, kupowania węgla, nie utrudniają życia alergikom uczulonym na sadze i kurz, którzy są częstymi gośćmi hotelowymi i nie stanowią zagrożenia dla płuc ani ludzkiego układu oddechowego. Ponieważ są zasilane wyłącznie gazem, można je swobodnie uruchomić na pilota i w dowolnym momencie zgasić, a płomień w z takiego kominka jest łudząco podobny do tradycyjnego, więc wielu gości często nawet nie wie, że grzeją się przy kominku gazowym, a nie tradycyjnym. Atutem takich kominków jest również prostota ich obsługi i możliwość założenia instalacji nawet w tych hotelach, które z racji braku pewnych warunków technicznych nie mogłyby sobie nigdy pozwolić na montaż tradycyjnego kominka.

Kominek w restauracji robi wrażenie!

Urok kominków gazowych doceniają również właściciele eleganckich restauracji, którym zależy na tym, żeby goście dłużej cieszyli się przyjemnym posiłkiem i chcieli spędzać w lokalu więcej czasu, zamawiając tym samym więcej produktów z karty dań. Nudne wnętrza nie gwarantują takiego odbioru w oczach gości restauracyjnych, jak te, które mają piękny, stylowy kominek i przemyślaną aranżację. Nierzadko wstawiane w nich kominki są właśnie wersją gazową, projektowaną na indywidualne zamówienie i nadającą dzięki temu pięknego wyrazu restauracyjnej sali. Kominki, jak z https://just-home.com.pl/kominki-gazowe mogą być instalacjami standardowymi, ale i dobranymi co do obudowy, formy, kształtu i kolorystyki ściśle pod typ restauracyjnego wnętrza. Warto tutaj dodać, że statystyki wskazują, że miejsca kulinarnych smaków wyposażone w kominek cieszą się większą atrakcyjnością gości nie tylko w okresie zimowym, kiedy można grzać się zarówno ich ciepłem, jak i nastrojową aurą, ale również w innych porach roku, kiedy stanowią po prostu ciekawą ozdobę dodającą przestrzeni charakteru.

 

Udostępnij